Χρήσιμα

Αεροπορικές πτήσεις, Αστικές Συγκοινωνίες Αθήνας, Ατμοσφαιρική Ρύπανση, Βρείτε το δρόμο που θέλετε, Δρομολόγια Πλοίων , Εορτολόγιο, Εφημ. Φαρμακεία Αττικής, Εφημ. Φαρμακεία Θεσσαλονίκης, Εφημερεύοντα Νοσοκομεία, Κέντρα Εξυπ. Πολιτών, Μουσική (Αθηνόραμα), Ο Καιρός, Ο καιρός από την ΕΜΥ, Πρόγραμμα TV (Αθηνόραμα), Σαν σήμερα, Σινεμά από το Αθηνόραμα, Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης, Ταχυδρομικοί Κώδικες, Τηλέφωνα Νοσοκομείων, Τηλεφωνικός Κατάλογος, Φορολογικές Δηλώσεις , Χρυσός Οδηγός,

Νομοθεσία Ε.Σ.Υ.


18/12/2012
Αίρεται η αργία στους 4 γιατρούς του Ιπποκρατείου Θεσ/νίκης μετά από ομόφωνη απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του υπουργείου Υγείας(.)

 

Επιστρέφουν δικαιωμένοι στις θέσεις τους μετά από τεράστια ταλαιπωρία ενάμισι έτους οι τέσσερεις γιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται συγκεκριμένα για τους Ορθοπεδικούς κκ Τσάγια Ιωάννη, Πουλιόπουλο Δημήτριο, Μετσοβίτη Στέργιο και τον Νευροχειρουργό Κωσταντινίδη Νικόλαο.

Οι εν λόγω γιατροί είχαν τεθεί σε δυνητική αργία μετά το Πόρισμα που συνέταξαν οι Επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ κ.κ. Βλάχος και Τανίδης και το οποίο πριν καν αποφανθούν τα αρμόδια όργανα χρησιμοποίησε ο τότε υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος για να προβάλλει τον εαυτό του ως.. αρχάγγελο της κάθαρσης.

Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας* με ομόφωνη απόφασή του προχώρησε στην άρση της αργίας λόγω του ότι δεν αποδείχτηκε καμιά από τις κατηγορίες που απέδωσαν οι Επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ σε βάρος των γιατρών. Είχε προηγηθεί η απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου, το οποίο είχε καταλήξει σε απόφαση- καταπέλτη εναντίον των μεθοδεύσεων Λοβέρδου και Επιθεωρητών. Αναφέρει συγκεκριμένα η απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού, στο οποίο σημειωτέον προεδρεύει ανώτατος δικαστικός:

«δεν προκύπτουν πειθαρχικές ευθύνες των εγκαλουμένων ιατρών, διότι δεν στοιχειοθετείται ούτε παράβαση καθήκοντος, ούτε η χρησιμοποίηση της θέσης τους για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων ή επιλεγμένων αυθαίρετα εταιρειών, αφού από κανένα στοιχείο δεν συνάγεται η πρόθεσή τους να προσπορίσουν όφελος στον εαυτό τους ή σε άλλον, ούτε η χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπής και ανάξια για υπάλληλο διαγωγή εντός της υπηρεσίας, ούτε και κάποιο άλλο πειθαρχικό παράπτωμα, διότι διενήργησαν τις χειρουργικές επεμβάσεις με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας και ζωής των ασθενών, σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης και τον Οργανισμό του Νοσοκομείου, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα για κάθε επέμβαση υλικά τα οποία υπήρχαν στην παρακαταθήκη του χειρουργείου, η οποία λειτουργούσε εν γνώσει της Διοίκησης. Για την παραγγελία- προμήθεια των υλικών αρμοδιότητα είχε η διοικητική υπηρεσία, το γεγονός δε ότι αυτή αδρανούσε ή ασκούσε πλημμελώς τα καθήκοντά της δεν καθιστά υπεύθυνο το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου, αλλά την ίδια την Διοίκηση, ενώ σε κάθε περίπτωση ο Διοικητής του Νοσοκομείου και η ΕΠΥ εκκαθάρισε τις δαπάνες για τις οποίες φαίνεται ότι δεν τηρήθηκε η ορισθείσα διαδικασία προμήθειας υλικών».

Ανάλογη περίπτωση με του Ιπποκρατείου είναι και εκείνη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας στην οποία εμπλέκονται οι ίδιοι Επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ.

Οι δημοσιογράφοι και τα μέσα ενημέρωσης που βασίστηκαν σε δηλώσεις Λοβέρδου και διαρροές του ΣΕΥΥΠ για να διασύρουν τους γιατρούς  με ολοσέλιδα δημοσιεύματα θα έχουν άραγε την ευθιξία να τους αποκαταστήσουν τώρα με τον ίδιο τρόπο;

 

Δημήτρης Βαρνάβας

Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ

*Για να δείτε τη σύνθεσή του κάντε κλικ εδώ