Επικαιρότητα 

 
 
Το νοσοκομείο Ζακύνθου επισκέφθηκε  ο  βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική  Συμμαχία  και καθηγητή ιατρικής  κ. Κώστας Μάρκου επικεφαλής κλιμακίου υγείας του κόμματος.

Κατά την επίσκεψη του συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου κ Γ. Ραγκούση, τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας κ. Π. Στραβοπόδη και την εκπρόσωπο της νοσηλευτικής υπηρεσίας κ. Μυλωνά

Ακόμα συναντήθηκε με τους γιατρούς της παθολογικής κλινικής. Επισκέφθηκε τον χώρο της ΜΕΘ και συναντήθηκε με το προσωπικό της.

Τέλος περιόδευσε στο νοσοκομείο και συνομίλησε με ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευαν ο συντονιστής και τα μέλη της ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ : Χρ. Καραπάνος, Αντ. Κασσιμάτης και Χάρης Μαρκουτσάς.

Στην συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε συνέντευξη τύπου για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του στην αίθουσα της ΠΕ Ζακύνθου.

"Δυστυχώς σε προτεραιότητα μπαίνει το κόψιμο της κορδέλας για τη ΜΕΘ και όχι ο κίνδυνος αδρανοποίησης της  Παθολογικής  κλινικής»

Στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ζακύνθου, αναφέρθηκε ο  κ.Κώστας Μάρκου, επισημαίνοντας με νόημα ότι, « η επικοινωνία λειτουργεί εις βάρος της ουσίας … δυστυχώς σε προτεραιότητα, μπαίνει το κόψιμο της κορδέλας για τη ΜΕΘ και όχι η Παθολογική κλινική».

Εστιάζοντας το ενδιαφέρον του, κυρίως στις παραιτήσεις γιατρών  της Παθολογικής Κλινικής, ο κ. Μάρκου, αναφέρθηκε στο διάλογο που είχε με τον διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Γ.Ραγκούση, και στην δήλωσή του ότι,  «Σύντομα λύση δεν θα βρεθεί, αν τελικά  προχωρήσουν σε παραίτηση οι γιατροί», γεγονός, «που σε κάθε περίπτωση εντείνει την ανησυχία για την λειτουργιά της κλινικής» .

«Δεν θα ανεχθούμε διοίκηση του νοσοκομείου με κομματικά – ρεβανσιστικά χαρακτηριστικά»

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ.Μάρκου, αναφέρθηκε σε καταγγελίες εργαζομένων, που μιλούν  για «έναν αυταρχικό  τρόπο αντιμετώπισης  εργαζομένων από το διοικητή του Νοσοκομείου»,   δηλώνοντας χαρακτηριστικά , « του μετέφερα το κακό κλίμα και τον έθεσα ενώπιον των ευθυνών του  , τον κάλεσα να δουλεύει τεχνοκρατικά» ενώ πρόσθεσε « ο διοικητής δεν πρέπει να υποκύπτει σε πιέσεις  ….» ενώ διεμηνυσε ότι δεν » Δεν θα ανεχθούμε διοίκηση του νοσοκομείου με κομματικά – ρεβανσιστικά χαρακτηριστικά «

«Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας δεν θα υπάρξουν ελαφρυντικά για την κυβέρνηση»

Να σημειώσουμε , ότι ο Βουλευτής Αχαΐας , αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος πανδημίας μετά τον Σεπτέμβρη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι, «στην περίπτωση εκείνη που θα υπάρξει διασπορά της πανδημίας, τότε η ευθύνη, θα ανήκει αποκλειστικά στην Κυβέρνηση, και αυτό γιατί δεν θα έχει πάρει τα κατάλληλα μέτρα,  μετά την εμπειρία που έχει αποκτήσει από το πρώτο κύμα».