Επικαιρότητα 

 
 Εξαιρούν τους γιατρούς από εφάπαξ χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης. Αφωνία του ΠΙΣ
 
Στο άρθρο 66 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, του οποίου η συζήτηση ξεκινά σήμερα στη Βουλή, περιλαμβάνεται ρύθμιση για εφάπαξ χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους, αλλά εξαιρούνται της ρύθμισης οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί (κλικ εδώ).

Οι δικαιολογίες που προβάλει ο κ. Βρούτσης για την απαράδεκτη αυτή εξαίρεση των γιατρών είναι παντελώς ανερμάτιστες.
Από πλευράς μας υπήρξε ενημέρωση της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ στο εν λόγω νομοσχέδιο, της κ. Θεανώς Φωτίου, προκειμένου να απαιτήσει την συμπερίληψη των γιατρών στη ρύθμιση.

Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι η πλήρης αφωνία του ΠΙΣ. Ούτε μια ανακοίνωση διαμαρτυρίας δεν εξέδωσε, έστω για τα μάτια του κόσμου. Πολλοί συνάδελφοι διατυπώνουν πλέον την εκτίμηση πως η ηγεσία του ΠΙΣ, όπως αποδεικνύεται από σωρεία γεγονότων, εκπροσωπεί τα συμφέροντα των κλινικαρχών και των διαγνωστικών αλυσίδων, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς.

Δυστυχώς, έχουν απόλυτο δίκιο..
 
Δημήτρης Βαρνάβας
Μέλος στο ΔΣ του ΠΙΣ

UPD--Τελικά, στις 2.30μμ η ηγεσία του ΠΙΣ ξύπνησε και εξέδωσε ανακοίνωση (κλικ εδώ), αφού είχε προηγηθεί άγριο ξεφώνημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βέβαια το ξεφώνημα συνεχίζεται για το μακάβριο ανέκδοτο του Εξαδάκτυλου για τις χήρες..