Πρωτοσέλιδα 

 

Ούτε περιθωριακή εφημερίδα δε θα δέχονταν να δημοσιεύσει άρθρο ανάλογο αυτού που δημοσίευσε ο Βρετανικός Guardian για το ΕΣΥ.

Πρόκειται για άρθρο που ομολογεί πως χρησιμοποιεί στοιχεία του 2009, 2010 και 2011 προκειμένου να εξάγει συμπεράσματα για το 2016. Όντως πρόκειται για καταπληκτική δημοσιογραφική δεοντολογία!

Όμως δεν είναι το μοναδικό σημείο αναξιοπιστίας. Κύριος τροφοδότης του άρθρου είναι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχ. Γιαννακός (ο οποίος αυτή τη φορά ποζάρει ως γιατρός!) και αναμασά τις γνωστές αθλιότητες πως οι ασθενείς πεθαίνουν αβοήθητοι στα Νοσοκομεία και οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις θερίζουν, επειδή οι νοσηλευτές είναι τόσο απασχολημένοι που δεν προλαβαίνουν να πλύνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό.

Ως αναμενόμενο, ο κ. Γιαννακός δε λέει λέξη για τις προσλήψεις που ήδη έγιναν και όσες προγραμματίζονται για το 2017, αποσιωπά την κάλυψη των ανασφάλιστων από το ΕΣΥ και φροντίζει να δημιουργήσει την πιο αποκρουστική εικόνα για το σύστημα υγείας της χώρας μας.

Είναι εξοργιστικό πως αυτές οι αθλιότητες εκπορεύονται από ανθρώπους οι οποίοι, ενώ έχουν χρόνια ολόκληρα να πατήσουν το πόδι τους σε  Νοσοκομείο, έχουν το θράσος να μιλούν για λογαριασμό των γιατρών, των νοσηλευτών και του διοικητικού προσωπικού που δίνει αγώνα  να κρατήσει όρθιο το ΕΣΥ, αυτό το ΕΣΥ που όταν έφθασε στο χείλος του γκρεμού η παρέα της ΠΟΕΔΗΝ σφύριζε αδιάφορα.

Βεβαίως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο Πατούλης, παίρνοντας στη ζεστή αγκαλιά τους τον Γιαννακό, έσπευσαν αμέσως να αξιοποιήσουν μικροκομματικά το θέμα, ζητώντας από το υπουργείο Υγείας να απολογηθεί.

Απορούμε γιατί αυτή τη φορά δε ζήτησαν παραιτήσεις υπουργών και Γενικών Γραμματέων..