Πρωτοσέλιδα 

 

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν εμπεδωθεί στη συνείδηση των πολιτών ως κόμματα σύμφυτα με τη διαφθορά, μιας και οδήγησαν  τη χώρα στις πρώτες θέσεις της λίστας των πιο διεφθαρμένων χωρών της Διεθνούς Διαφάνειας.

Με το ΚΚΕ συμβαίνει κάτι διαφορετικό.

Οι ηγετικοί κύκλοι του ΚΚΕ δυσανασχετούν κάθε φορά που γίνεται λόγος για διαφθορά, επειδή θεωρούν πως η συζήτηση είναι παραπλανητική και κάθε μέτρο πάταξης της διαφθοράς αποτελεί προκάλυμμα καπνού για το σύστημα.

Εν ολίγοις το ΚΚΕ θεωρεί πως η διαφθορά είναι σύμφυτη με τον καπιταλισμό και θα εκλείψει μόνον όταν επικρατήσει παντού ο κομμουνισμός. Μέχρι τότε ο καπιταλισμός θα σαπίζει και η δυσοσμία θα στρέφει τους πολίτες στις αντιλήψεις του ΚΚΕ.  

Είναι ενδεικτική η άποψη του ΚΚΕ σχετικά με την υπουργική απόφαση για τη λίστα χειρουργείου (εδώ), μέσω της οποίας γίνεται προσπάθεια να μειωθούν τα φαινόμενα διαφθοράς στη διαδικασία των χειρουργείων.

«Σάλτσα διαφάνειας» την αποκαλεί ο Ριζοσπάστης, ενώ παρόμοιους χαρακτηρισμούς επεφύλαξε πριν πέντε χρόνια, όταν η ΟΕΝΓΕ είχε ξεκινήσει την καμπάνια για το φακελάκι.  

 

Επιμένουμε. O χρηματισμός, ιδιαίτερα στο σύστημα υγείας, αποτελεί κοινωνικό έγκλημα και οποιαδήποτε προσπάθεια να περισταλεί το φαινόμενο είναι ευπρόσδεκτη και αξίζει τη στήριξή μας.