Πρωτοσέλιδα 

 

Ένα απίστευτο θρίλερ παίζεται το τελευταίο διάστημα με αφορμή έρευνα των αμερικανικών αρχών για τις ύποπτες δραστηριότητες της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας Novartis στην Ελλάδα.

Μια απόπειρα αυτοκτονίας ενός στελέχους της Novartis, χιλιάδες έγγραφα που εμπλέκουν τρεις πρώην υπουργούς, 4000 γιατρούς και καθηγητές Πανεπιστημίου αποτελούν το θρεπτικό υλικό για ένα σκάνδαλο πολλαπλασίου μεγέθους από εκείνο της Siemens.

Έχουν περάσει έξι χρόνια από την είσοδο της χώρας στο σκοτεινό τούνελ της επιτήρησης και κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο φανερό πως η διαφθορά στο χώρο της υγείας υπήρξε ένας από τους λόγους διόγκωσης του δημόσιου χρέους. Δεν ήταν όμως μονάχα οι μεγάλες εταιρείες που κατασπάραξαν τη χώρα.

Χιλιάδες άτομα, πολλά εκ των οποίων νυν και πρώην συνάδελφοί μας, καλλιέργησαν καταπληκτικές δεξιότητες στον αθέμιτο πλουτισμό και μάλιστα πολλοί συνεχίζουν να τις καλλιεργούν αποδοτικά ακόμη και σήμερα.

 

Είναι καλό που οι δικαστικές αρχές ασχολούνται με θέματα διαφθοράς στην υγεία. Όμως αυτό που προέχει είναι η αυτοκάθαρση της ιατρικής κοινότητας, με πρωτεργάτες τους φορείς εκπροσώπησης του κλάδου μας.